Hegesztési Szakosztály

BEKÜLDTE Super User 2014. március 06., csütörtök 22:55

A Hegesztési Szakosztály 1979-ben alakult. Céljául tűzte ki, hogy a leendő gépészmérnökök a hegesztési és az ezzel kapcsolatos eljárásokat, berendezéseket a gyakorlatban is megismerhessék, s ez által a hegesztés tudományának fortélyait könnyebben tegyék magukévá mind gyakorlati, mind elméleti síkon.

Tagok száma: 110 fő.

Fő profil: a hegesztés gyakorlatának és elméletének oktatása tagjaiknak, szakosztályos projektek, munkák készítése, előadók és szakemberek meghívása, gyárlátogatások.

Néhány projekt: hegesztőrobot védőkerítés, palacktároló, gépállványok, pneumobil és elektromobil vázak, szekrények, polcok, valamint segítség számos TDK-munkához.

Foglalkozásaink a következő témákat ölelik fel: hegesztés, metallográfiai csiszolatok készítése, WPS készítés.

Fontosabb előadások: Hegesztőrobotok alkalmazása, Robot áramforrásának bemutatása, IWE és IIW előadás, Hegesztés az iparban, Hegesztés fiataloknak, Vasúti kocsik hegesztése.

Az utóbbi időben a Neuzer, Suzuki, Froweld, Hauni, Böhler, Schwarzmüller, General Electric üzemeibe szervezett üzemlátogatást.

Jövőbeli tervek: országos szinten első maradni a hasonló szakosztályok között, a tagjaikat jobban fejleszteni, és olyan pluszt adni, amit máshol nem tudnának megszerezni. További terveik a polimerhegesztés, valamint a ragasztás és forrasztás felé nyitni.

Kapcsolat:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.