GE-GSZK Mérnökverseny - 2016 Ősz

BEKÜLDTE  Dobai Attila 2016. szeptember 26., hétfő 12:12

GEbanner2

Szívesen megismernéd, hogy milyen feladatokon dolgoznak a GE mérnökei? Szeretnéd kamatoztatni és élesben alkalmazni az iskolapadban tanultakat? Ha igen, játssz velünk, és közben ismerd meg a GE gépészmérnökeinek napi kihívásait valós mérnöki feladatokon keresztül. A verseny végén pedig a hasznos ismereteken túl, egy vezetőnkkel eltöltött shawdowing day élményeivel, gyárlátogatással és mérnöki kapcsolatokkal gazdagodhatsz!

A verseny menete:

A GE Power és GE Water&Distrubuted Power mérnökei egy-egy egymástól független feladattal teszik próbára tudásotokat. Dönthetsz, melyik ágazat feladatát oldod meg, természetesen mindkettőbe is belevághatsz.

Akit a GE Power részlege, és azon belül is a gázturbinás erőművek témaköre hoz lázba, annak 5 kifejtős kérdésből 3-ra várjuk válaszát. A feladatok megoldásához érdemes utánajárni az egyes témaköröknek. A saját meglátásaitok, és a fellelhető irodalom alapján könnyedén megválaszolhatóak a kérdések. A GE mérnökei megalapozott, átgondolt ötleteket, gondolatmenetet várnak, melyből kiderül, hogyan jutottatok el a megoldásig, mi volt az az út, amit bejártatok!

A GE Water részéről egy kimondott tervezési feladat vár rátok. A célgéptervezés az egyik legfontosabb szegmens az oroszlányi gyárban, mely mindig komoly kihívásokat állít a mérnökökkel szemben. Most próbára tehetitek, hogy az egyetemen elvárt „sablon” feladatokon túl, mennyire álljátok meg a helyeteket. Kreativitás, jó ötletek, mérnöki tervezés és dokumentáció az, mely ebben a feladatban elvárás!

Ha kiemelkedően teljesítesz lehetőséged nyílik a GE vezetővel eltölteni egy napot a cégnél, valamint gyárlátogatás keretében megismerheted a termék előállítást, tervezést és még saját elképzeléseidet is megvalósíthatod a gyakorlatban. A verseny egyes feladatai a nemzetközi környezetre utalva angol nyelven és az amerikai anyacég hagyományait őrizve angolszász mértékegységekben vannak megadva.

A feladatok megoldását a lent megadott e-mail címekre várjuk a pdf formátumban. Ha esetleg kérdésed merül fel a feladattal kapcsolatban azt is ezekre a címekre küld.

A verseny regisztráció köteles melyet alább tehetsz meg!

Regisztráció

 

GE Power feladatkiírása 

Beadási határidő: novermber 13.

Kapcsolattartó: Szabó Csilla – csilla.szabo2[at]ge.com

 

GE Water feladatkiírása

Szükséges STEP fájl

Beadási határidő: novermber 13.

Kapcsolattartó: Rácz-Pataki Réka – reka.racz-pataki[at]ge.com

 

Sok sikert!

A GE és a GSZK csapata