Számítástechnikai szakosztály

BEKÜLDTE Super User 2014. március 07., péntek 00:01

Közösségünk a Kármán Tódor Kollégium felújítási munkálatainak befejezése óta újra a megszokott helyén működik. Csapatunk üzemelteti a kollégiumban a számítógépes hálózatot. Segítségünkkel kapcsolódnak a kollégisták az egyetemi hálózathoz és azon keresztül az internethez.

Az internet működése egyszerűnek tűnik, és ez egy átlag felhasználó számára így is van rendjén. Mi azonban "a dolgok mögé" nézünk. A fejlesztéseket és az esetleges hibák javítását folyamatos szakmai képzésekkel segítjük elő. Habár tagjaink többsége gépészmérnök hallgató, sokan már az egyetem alatt informatikai területen tevékenykedünk. A diploma megszerzése után pedig rendszermérnökként, rendszergazdaként, webes fejlesztőként és szinte bármilyen informatikai területen el tudunk helyezkedni, mint ahogy ezt számos régi tagunk pályamódosítása is bizonyítja.

Feladataink ellátásához, mindig jól működő csapatot építünk, ahol tagjaink lehetőséget kapnak saját ötleteik megvalósítására amellett, hogy napi szinten tartjuk a kapcsolatot a felhasználókkal, és kezeljük a problémáikat.

Ha érdekel:
• Mi az internet és hogyan működik?
• Mi kell egy több száz számítógépet tartalmazó hálózat "egyben tartásához"?

Nálunk megtanulhatod:
• A számítógépes hálózatok felépítését, üzemeltetését és létrehozásának módszereit, a hálózati kábelek kihúzásától, a switchek, a routerek beállításain keresztül a különböző operációs rendszerek használatáig.
• WiFi, hálózati nyomtató, Ftp szerver, Portál, Adat-bázisrendszerek stb. üzemeltetését.
• MS Windows Server System, Linux, FreeBSD, Solaris operációs rendszerek telepítését és üzemeltetését.

És amire a megszerzett ismeretek után a későbbiekben lehetőséged nyílik:
• Microsoft, Cisco és egyéb elismert vizsgák megszerzés
• Valamint kezedben lesz egy másik szakma

Kapcsolat:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.