Áramlástani szimuláció a motorfejlesztésben

Milyen szimulációs feladatokkal találkozhatok az Audi Hungáriánál? Mi az áramlástani ismereteim szerepe a motorfejlesztésben? Milyen jelentőségük van az egyetemen tanultaknak?

Projektjeink

Az egyetem által adott elméleti háttér mellett fontos a gyakorlati,  „kézzel fogható” tudás elsajátítása is, ezért rendszeresen szervezünk szakmai foglalkozásokat. Ezek túlnyomórészt áramlástani méréseket és szimulációkat foglalnak magukba.

Korábbi előadásaink

Úgy gondoljuk, hogy a megfelelő gyakorlati tudás mellé egy megalapozott elméleti háttér szükséges.

Részecsketranszport gyengén ionizált gázokban

Mi is az a plazma? Hogyan írjuk le az ehhez kapcsolódó folyamatokat? Mi a Monte Carlo eljárás?

Mikrofontömbös méréstechnika bemutatása

Az Áramlástan Szakosztály idei első szakmai előadását 2018. február 21-én (3. oktatási héten), tartottuk, melyen Balla Esztella, tanszéki doktorandusz bemutatta a mikrofontömbös méréstechnika hasznosságát.

Üzemlátogatások

Külsős helyszíneken áramlástannal kapcsolatos érdekességekkel találkozhatnak a hallgatók, valamint láthatják a gyakorlati alkalmazást is. Ezért szervezünk minden félévben üzemlátogatásokat.

Kerekasztal-beszélgetés Dr. Paál Györggyel

2017. október 30-án az Áramlástan Szakosztály az újonnan alakult Hydro Szakosztállyal együttműködve, immár hetedik alkalommal tartotta meg félévente szokásos kerekasztal-beszélgetését, melynek célja, hogy a hallgatók közelebbről megismerkedhessenek az őket tanító oktatók munkásságával, kutatásaival és motivációjukat, amiért ezt a pályát választották. A 2014 óta már-már tradícióvá vált eseménynek ezúttal Dr. Paál György, a Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék tanszékvezetője volt a vendége.

Kocka körüli áramlás vizsgálata

Projekt célja:

Adott geometriai paraméterekkel rendelkező kocka numerikus CFD szimulációjának elkészítése, a kapott eredmények alapján a kocka ellenállás-tényező mérésének a megtervezése és kivitelezése felületi nyomásmérés útján.

Kapcsolat

A Szakosztály email cime: aramlastan.szakosztaly [at] gmail.com

 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Áramlástan Szakosztály csatornájára