Bemutatkozás

Design Szakosztály

A Design Szakosztály egyre növekvő létszámát terméktervező és géptervező hallgatók alkotják. A szakosztály célkitűzése a terméktervezés, a formatervezés, valamint a géptervezés iránt komolyabban érdeklődő hallgatók tanórán kívüli szakmai fejlesztése, látókörük szélesítése és összehangolása.

Tevékenységünk a tervezői folyamat különböző lépéseire terjed ki: az ötlet kidolgozásától kezdve, a különböző modellezési programok használatán keresztül egészen a megvalósítási technikákig. A teljeskörű műszaki kidolgozással elkészülő projektek nagy része valós probléma megoldására irányuló feladatok, melynek során a tagok az ipari gyakorlathoz hasonlóan, gyakran több szakterületről érkezett mérnökökből álló tervezői teamben próbálhatják ki magukat. 

Másik profilunk előadások, gyárlátogatások, kurzusok, workshopok szervezésével és az azokon való részvétellel színesíteni mind a szakosztály tagok, mind más egyetemi hallgatók szakmai életét.

Ami a belső közösséget illeti, a projektes csapatok eseményein kívül félévente 2-3 alkalommal szoktunk közös csapatépítő eseményeket tartani, aminek részét képezi egy erdei túra is. Az utóbbi években rendszeresen részt veszünk a Gépész Szakkollégium életében is, aminek köszönhetően a többi szakosztállyal kiváló kapcsolatot ápolunk.

A GSZK eseményei közül részt veszünk a Félévzáró vacsorákon, képviseltük magunkat az évente megrendezett GSZK Konferencián. Részt vettünk a GSZK Pikniken is, mint főszervezők és csapat is, ez utóbbival a főző versenyen harmadik helyezést értünk el egy mennyei lecsós lakomával.

Minden félévben tartunk tagtoborzó gyűléseket ahol minden érdeklődőt szívesen várunk.