KGSZ/GSZK tagfelvétel - 2018/19/2

Néhány fontos információt olvashattok jelen félévi tagfelvételünkről ebben a bejegyzésben.

Káté: interjú a KGSZ tagjaival az MZ motorkerékpár felújításáról

"A Kalorikus Gépek Szakosztály tagjai mintegy másfél év alatt újítottak fel igen szép állapotúra egy 1986-os évjáratú MZ 250 ETZ motorkerékpárt a BME D-csarnokában. Ennek apropóján válaszolt néhány kérdésünkre a projekt vezetője, Tátrai Balázs; és Horváth Gábor, az egyik olyan szakosztálytag, aki a megvalósításban tevékenyen részt vett. A srácok láthatóan büszkén és lelkesen meséltek a sikerükről."
 

Audi TFSI motormetszet

Átadásra került az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék felkérésére készült AUDI metszet. Az AUDI HUNGARIA Zrt.-től kapott motorblokk 5 hengeres, 2,5 literes TFSI, ami az AUDI TT Coupe motorja.

TG-16 gázturbina-metszet

Sikeresen lezárult a Kalorikus Gépek Szakosztály turbinametszet-projektje. A projekt során egy TG-16-os indító gázturbina magjából (kompresszor, tüzelőtér és turbina) készült metszet, amit az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszéktől kaptunk.

F1 tippjáték - eredménytábla

A jelenleg is futó Formula 1-tippjátékunk aktuális eredményéről itt értesülhetsz.

MZ 250 ETZ motorkerékpár felújítása

KGSZ - MZ projekt

Ismertető a Kalorikus Gépek Szakosztály frissen megvalósult projektjéről, amelynek keretében a szakosztály tagjai egy MZ motorkerékpárt újítottak fel sikerrel.

Csavarok és titkaik

Kalorikus Gépek Szakosztály

Rövid beszámoló Dr. Pál Zoltán igazságügyi szakértő előadásáról a Közlekedésmérnöki Szakkollégium és a Kalorikus Gépek Szakosztály közös szervezésében.

Daikin: Folyadékhűtős rendszerek

KGSZ - Daikin

2018. február 14-én a hűtés- és klímatechnika egyik fontos ipari szereplője, a Daikin Hungary látogatott el hozzánk, Szalai László és Zelenka Péter képviseletében.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kalorikus Gépek Szakosztály csatornájára