Szakosztályaink

AMSZ logó

Alkalmazott Mechanika Szakosztály

Az Alkalmazott Mechanika Szakosztály 2020 őszén alakult, a Műszaki Mechanikai Tanszékkel való együttműködésben. Rövid történelme során a szakosztály a mechanikai alaptárgyakra való élő és videós konzultációiról vált ismertté; statika, szilárdságtan, dinamika és rezgéstan felkészítőinkkel már három különböző évfolyamot is sikeresen vezettünk át a zárthelyik és vizsgák ingoványos talaján. A konzultációkon felül szakmai projektekkel, meghívott ipari előadókkal és TDK díjnyertes tagjaink belső szakmai előadásaival hozzuk közelebb egyre gyarapodó közösségünkhöz a mechanikát és annak gyakorlati alkalmazásait. Szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik a mechanika iránt és egy barátságos, összetartó csapat része szeretne lenni!

FacebookInstagramWebEmail

ÁSZO logó

Áramlástan Szakosztály

Az Áramlástan Szakosztály 2010-ben alakult, az Áramlástan Tanszék gondozásában. Jelenleg körülbelül 20 taggal működünk. Kiváló közösségi programjaink mellett különböző projektekkel, üzemlátogatások és előadások, kurzusok, laborfoglalkozások szervezésével foglalkozunk. Jelenlegi projektünk egy távirányítású repülő építése. Népszerű eseményeket szerveztünk, mint Wéber Gábor és Michelisz Norbert előadása vagy az Aeropark és reptér látogatás. Szakmai foglalkozásainkon szélcsatorna méréssel és CFD szimulációkkal ismerkedhettek meg!

FacebookInstagramEmail

DSZ logó

Design Szakosztály

A Design Szakosztályt főként a termék- és formatervezés, valamint a géptervezés iránt érdeklődő hallgatók alkotják. Szakosztályunk célja, hogy tagjaink számára az egyetemi kereteken felül további szakmai fejlődési lehetőséget biztosítsunk és a tagságon belül egy összetartó közösséget építsünk. Ezen kívül a többi hallgató számára is nyílt szakmai előadásokat, konzultációkat, gyárlátogatásokat és kisebb-nagyobb volumenű workshopokat is szervezünk.

FacebookInstagramEmail

eszo

Épületgépész Szakosztály

Az épületgépészek gondoskodnak arról, hogy az emberek komfortosan érezzék magukat az épületekben. Gépészet nélkül az épület csak egy szép szobor, de nem működik. Foglalkozunk fűtéssel, hűtéssel, légtechnikával, vízellátással. Szakosztályunk az épületgépészet iránt érdeklődők számára előadásokat, épületlátogatásokat szervez, például a MOL Torony meglátogatását. És az igazán elkötelezettekkel projekteket csinálunk. Kiemelt projektünk a Solar Dechatlon verseny. hol más karok hallgatóival együttműködve megterveztünk és felépítettünk egy passzív házat, ezt megtaláljátok a K épület mellett. Ha érdekel az épületgépészet vagy már el is kötelezted magad mellette akkor várunk sok szeretettel az Épületgépész Szakosztályba!

FacebookInstagramEmail

GESZ logó

Gépészeti Eljárástechnika Szakosztály

A Gépészeti Eljárástechnika Szakosztály a vegyipar – azaz például a gyógyszeripar vagy az olajipar –, az élelmiszeripar, valamint a folyamattechnika és az energetika legjavát vegyíti magában. Szakosztályunk ezáltal az említett iparágak megannyi berendezése, azok funkcionalitása és műszerezése, valamint az azokból alkotott összetett technológiák jó ismerője.

FacebookEmail

GYSZO logó

Gyártás Szakosztály

Szakosztályunk 2009-ben alapult és büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az egyik leggyakorlatiasabb gépész közösség. Fő profilunk a heti rendszerességgel megtartott forgácsoló foglalkozásunk. Alapvetően egyetemes gépeken, esztergagép, marógép, valamint fúrógépeken dolgozunk. Vannak belsős projektjeink, de lehetőséget biztosítunk az aktív tagoknak saját terveik legyártására is. Nagy közös projektként idéntől tolódugattyús gőzgépet tervezünk, melyet a jövőben le is gyártunk. Többféle kurzus is indult már gyártós témában, CNC kurzus gépkezeléssel, NC programozás, valamint méréstechnika kurzus. Közösségépítésnek beszélgetős csapatépítőket szoktunk rendezni.
Több céggel és tanszékkel is állandó kapcsolatban állunk. Ezekből készültek már TDK-tól kezdve diplomamunkáig sok szintű feladatok is kidolgozásra, legyártásra. A céges kapcsolatok páratlan lehetőséget biztosítanak az aktív tagoknak szakmai gyakorlati hely, vagy akár teljes főállás keresésénél is.

FacebookInstagramEmail

KGSZ logó

Kalorikus Gépek Szakosztály

A Kalorikus Gépek Szakosztály nevéhez híven a hőerőgépek családjával foglalkozik, célunk a belsőégésű motorokról, gázturbinákról megszerzett elméleti tudás gyakorlatba való átültetése. Foglalkozásaink során különböző típusú motorok és gázturbinák tanulmányozása révén a hallgatók közelebb kerülhetnek a hőerőgépek lélektanához, megismerhetnek számos konstrukciós kialakítást.

FacebookEmail

MSZO logó

Mechatronika Szakosztály

A Mechatronika Szakosztály 2008 óta biztosít közösséget és lehetőséget szakmai fejlődésre a mechatronika iránt érdeklődő hallgatóknak. Tagjainknak lehetősége van izgalmas projekteken dolgozniuk hallgatótársaikkal. Részt vehetnek vagy akár maguk is tarhatnak konzultációkat és kurzusokat az egyetemi tanulmányokat segítő és kiegészítő témákból. Kapcsolatainknak hála lehetőségük nyílik gyárlátogatásokon és előadásokon részt venni, melyeken keresztül akár gyakornoki helyet vagy jövőbeni munkahelyet találhatnak. A közös programoknak köszönhetően pedig egy baráti, összetartó közösség tagjai lehetnek.

FacebookWebEmail

PTSZO logo

Polimertechnika Szakosztály

A Polimertechnika Szakosztály 2011 óta áll fenn, és célunk közelebb hozni hallgatótársainkat a műanyagok rohamosan fejlődő világához. Tagjainknak lehetősége nyílik a polimerek témakörében, neves szakmai előadók által tartott előadásokat hallgatni, ahol olyan információk birtokába juthatnak, amelyekre egy-egy tanóra keretein belül nem lenne lehetőségük. Workshopok és gyárlátogatások alkalmával a polimerek gyakorlati oldalával ismerkedhetünk meg testközelből, amely tudással felvértezve pedig saját projektjeink megvalósításán dolgozunk. A Szakosztály feladatának tekinti, hogy egy olyan közösség alakuljon ki az egyetemen belül, ahol mindenki kiélheti a műanyagok iránti szenvedélyét.

FacebookInstagramEmail

Scroll to Top